08 de enero de 2020
08.01.2020

Un professor inicia un Verkami per a editar un llibre de dibuix tècnic

Ximo García vol facilitar l'estudi de l'assignatura a l'alumnat de Batxillerat

07.01.2020 | 21:41
Una estudiant realitza el traços finals d'una piràmide poligonal amb un retolador negre.

«Sitema Dièdric Octogonal. Fonaments i Procediments». Este és el títol del llibre que el professor de Secundària en l'especialitat de Dibuix Tècnic, Ximo García, vol publicar en format imprés a través d'una campanya iniciada el passat 27 de desembre en Verkami, una plataforma dedicada al micromecenatge, amb els objectius «de facilitar l'estudi de les assignatures de Dibuix Tècnic i Tecnologia a l'estudiantat de Batxillerat, però també per a aquells que cursen ensenyaments tècnics i oposicions». A més, amb la publicació pretén donar eixida a una gran quantitat de material que ha recopilat al llag de 13 anys d'experiència, explica.

Encara que la campanya finalitzarà en les primeres setmanes de febrer, García ja ha aconseguit recaptar els 1.000 euros que s'havia marcat com a objectiu per a fer realitat la primera tirada impresa. El següent pas, relata, és aconseguir un 300 % més de financiació per a oferir el producte «amb la millor qualitat possible».

En este punt, García explica que les persones que aporten el seu granet d'arena rebran un regal en funció de la donació que realitzen com ara un exemplar imprés, un altre digital, un llapis, un marca-pàgines que servix com a regla i un exemplar del llibre amb una dedicatòria de l'autor.

D'esta manera, el llibre, que al llarg d'este mes de gener també estarà disponible en format digital en el blog que gestiona García (www.laslaminas.es), recopila totes les anotacions que el docent va elaborar mentre estudiava Belles Arts en la UPV però també aquelles làmines que va recollir per curiositat.

El professor manifesta que en un principi el llibre estava concebut per a publicar-lo en format digital, «però fa cinc anys vaig començar a pensar en la idea de traure'l imprés i ha sigut ara quan m'he aventurat en el món de la cooperativisme col·lectiu i les sensacions que tinc són bones», diu.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Juegos online - Crucigrama