Per segon any consecutiu tornen les rutes guiades del Projecte Xàbia amb les «Històries marineres» obertes a veïns i turistes, que tenen com a principal objectiu donar a conéixer, amb més detall, el món i la cultura marinera de la localitat.

La primera sessió es va desenvolupar el passat divendres dia 3 de gener al matí, amb el títol «Històries de romans, tonyines i adaptacions per la supervivència». En eixa jornada es va realitzar un recorregut des del Parador de Xàbia passant a la Platja de l'Arenal fins a la Sèquia de Nória, amb una solta d'una tortuga al final de la jornada.

La següent cita tindrà lloc el pròxim diumenge dia 26 de gener també al matí. Amb el títol «Històries de pescadors, salaons i receptes marineres» començarà a les 10.20 en la llotja pesquera i inclou un passeig pel port pesquer per a conéixer les diferents modalitats de pesca a Xàbia així com les principals espècies que es capturen.

Col·laboració dels pescadors

En esta segona trobada també s'explicarà el procés de preparació de conserves de salaó de manera tradicional, i altres formes de conserva, amb l'ajuda d'un pescador professional i la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Xàbia.

Els itineraris són gratuïts, estan destinats a un públic de totes les edats, si bé hi ha un límit màxim d'assistents, i les persones que estiguen interessades a participar en la iniciativa han de posar-se en contacte amb les oficines de Turisme de Xàbia, ja siga de manera presencial o per via telefònica cridant al Xàbia Centre (96 579 43 56) o al Xàbia Port (96 579 07 36).

El Projecte Xàbia va començar l'any 2017 amb la intenció de posar en valor la riquesa marina de la població alacantina, i el seu impacte en el desenvolupament de la localitat, així com la seua activitat econòmica, social i cultural. Per a això s'ha desenvolupat, amb el suport de la Fundació Biodiversitat, un gran nombre d'iniciatives que impliquen a tots els sectors socials, econòmics, turístics, escolars i empresarials.