15 de enero de 2020
15.01.2020
Levante-emv
Escola

Escolars del CEIP El Pontet d'Almussafes netegen part del Saler i solten una tortuga

Els 120 alumnes de primària van recórrer 1 km i van aportar dades per al treball sobre fems marins

14.01.2020 | 20:55
L'activitat, en la que van participar 120 escolars, es va realitzar el passat 8 de gener pel matí.

La Fundació Oceanogràfic ha organitzat la solta d'una tortuga i la neteja a la platja del Parador del Saler com a activitat inicial d'un projecte del CEIP El Pontet d'Almussafes sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establits per l'ONU.

En un matí fresc, el del passat 8 de gener, els i les alumnes de tota l'etapa de Primària del CEIP, un total de 120, van contribuir a mantindre neta la platja valenciana amb el mostreig d'un quilòmetre de longitud i, també, van aportar més dades per al treball global del programa de ciència ciutadana sobre fems marins del Ministeri per a la Transició Ecològica, en el qual participa la Fundació Oceanogràfic.

Els escolars van constatar la neteja general del tram, encara que es va detectar un gran nombre de peces de sabó en pols compactada amb predomini de microplàstics, residus cada vegada més abundants a les nostres platges, que constituïxen un dels fems marins més perillosos.

Posteriorment, i seguint amb el protocol d'estes activitats, es va procedir a retornar a la mar la tortuga que van anomenar com «Pontet», un exemplar que va ser pescat a Gandia i enviat a l'ARCA de la Mar de l'Oceanogràfic, on va ser curada d'una embòlia gasosa.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Juegos online - Crucigrama