El cicle d'escriptors de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu va rebre més de 3.000 assistents en la temporada 2018-19, (i més de 60.000 des que va començar). El curs passat va finalitzar amb la presència de l'escriptora Rosa Montero, qui va estar acompanyada per la directora general de Cultura i Patrimoni de la conselleria d'Educació i Cultura, Carmen Amoraga, qui va destacar que es tracta d'un cicle que acull més escriptors i més importants del territori valencià, pel nombre d'assistents i la bona selecció dels autors.

Cal mencionar que al llarg de la temporada passada també van participar, a més de Montero, María Zaragoza, Joanjo García, Felipe Benítez Reyes, Mercé Climent, Isabel Barceló, María Jesús Bolta, Vicente Dasí i Jordi Raül Verdú.

La directora general de Cultura i Patrimoni va assenyalar en eixe moment que la tasca de despertar el foment de la lectura és una responsabilitat de tota la societat: «entre tots hem d'augmentar l'índex de lectura de la Comunitat Valenciana i des de la Generalitat continuarem apropant els lectors amb els seus autors, que tan bon resultat està obtenint».