FSIE, el sindicat majoritari en l'esneyament concertat i un dels més representatius en el camp de l'ensenyament privat i l'atenció a la diversitat funcional en la Comunitat Valenciana i Espanya, va llançar el passat mes «Per un concert molt social», una motivadora i innovadora campanya que reivindica el paper social que els centres concertats exercixen en la societat.

«Per un concert molt social» es tracta d'un reconeixement a la gran labor que professionals anònims exercixen tots els dies per a aconseguir la plena integració de molts alumnes valencians, sense discriminació de circumstàncies personals o socials, amb el qual es pretén «deslligar una ona de conscienciació sobre la importància d'una educació plural i diversa» apunten des del sindicat. A més, els centres concertats estan «perfectament integrats en la societat, són part dels barris, de les famílies, de la història de molts alumnes, i fan de la inclusió, el respecte i la pluralitat el seu full de ruta».

Així, el sindicat anirà posant el focus en els diferents projectes desenvolupats pels professionals i les seues accions «que trenquen barreres, tòpics i etiquetes», diuen. «Hi ha molts centres on la diversitat i el grau d'exclusió social és molt important i on els nostres professionals es deixen la pell perquè els menors tinguen un futur amb garanties», expliquen.