El cicle «Trobada d'escriptors» de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, que es desenvoluparà entre el 5 de febrer i el 13 maig en el monestir de Sant Miquel dels Reis des de les 10:00 hores i fins a les 13:15 hores, encara disposa de places lliures en deu de les dotze trobades que es realitzaran. Així, els centres educatius interessats a formar part d'estes particulars reunions literàries de caràcter gratuït, han de reservar la seua participació a través del lloc web de la Biblioteca (bv.gva.es).

En eixe enllaç s'indica com fer la reserva així com la informació que els centres educatius han de proporcionar: la trobada escollida, amb un màxim de dues sol·licituds per col·legi; el nom del centre i la localitat; el nom del docent, direcció de correu electrònic i telèfon de contacte i, finalment, el nombre d'alumnes i professors que desitgen assistir a l'acte (la xifra màxima d'estudiants és de 60). Els particulars també poden assistir a estos encontres sense necessitat de reservar.

Les trobades que admeten a més participants són les de Sergio del Molino (5 de febrer), Mercé Viana (12 de febrer), Aroa Montero (19 de febrer), Fina Masgrau (26 de febrer), María Tena (4 de març), Susana Gisbert (11 de març), Juan Vicente Piqueras (25 de març), Juanjo Braulio (8 d'abril), Vicent Baydal (22 d'abril) i Pasqual Mas i Usó (13 de maig). Per contra, les de Carles Cano (1 d'abril) i Belén Gopegui (6 de maig) ja tenen l'aforament complet.

Incentivar els hàbits lectors

La «Trobada d'escriptors» és una de les activitats que realitza la Biblioteca Valenciana per a incentivar els hàbits lectors dins del Pla Valencià pel Foment del Llibre i la Lectura (Pvfll) de la Generalitat. Les sessions estan dirigides a alumnes de Primària, Secundària, Formació Professional, Batxillerat, escoles d'adults, associacions culturals i clubs de lectura.

L'esdeveniment es realitza en col·laboració amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i Edicions Bromera, i se seleccionen els autors abastint tots els gèneres literaris i els suggeriments que professorat i centres escolars fan arribar a la Biblioteca Valenciana.

Cal destacar que la col·laboració amb el món educatiu és primoridial i que els encontres han cobrat un nou impuls en el marc del Pvfll 2017-21 que promou la Generalitat. En este sentit, les trobades són la culminació d'un treball que comença a les aules amb l'estudi de l'obra d'un escriptor o escriptora i que culmina amb una xarrada amena i interactiva entre l'autor i els seus -nous- lectors.

D'altra banda, també s'oferixen tallers de creació literària per a escolars, sobre narrativa, poesia, periodisme, fotografia, còmic, lectura digital, teatre i biblioteconomia. A més, tant els tallers didàctics com la trobada, inclouen una visita guiada pel monestir de Sant Miquel dels Reis, un monument d'arquitectura renaixentista declarat Bé d'Interés Cultural. De fet, en l'edició de l'any passat, el 95 % dels assistents van gaudir d'esta visita guiada que es fa abans de començar la trobada.