L'Ajuntament d'Altea, en col·laboració amb Aila Edicions, l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i la Fundació Caixaltea, ha convocat una nova edició dels Premis Altea de Literatura i Investigació, que tenen l'objectiu de promoure el conreu de la literatura i la investigació en la nostra llengua. Poden optar a aquests reconeixements obres de novel·la, assaig o prosa literària en valencià dirigides tant a públic adult com a infants i joves.

Els Premis Altea estan formats pel IV Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil (dotat amb 4.000 euros), el IV Premi d'Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez (amb 3.000), el IV Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa (amb 5.000) i el Premi Estela d'Honor, sense dotació econòmica, que reconeix la trajectòria d'una persona destacada de la societat i la cultura d'Altea. Els escriptors i escriptores guardonats percebran, a més, els corresponents drets d'autor segons el contracte d'edició que Aila hi subscriurà.

Premi en metàl·lic i trofeu

Els participants han d'enviar, abans del 31 de gener, els originals en format PDF per correu electrònic. En l'assumpte del correu han d'indicar la modalitat a la qual es presenten, seguit del títol de l'obra. L'organització dels premis confirmarà la correcta recepció de l'arxiu per correu electrònic.

El veredicte es farà públic el 4 d'abril de 2020 en el transcurs de la gala dels Premis Altea, que tindrà lloc al Palau Altea Centre d'Arts. En aquesta, els guanyadors o guanyadores, a part del premi en metàl·lic, rebran els respectius trofeus acreditatius.