Amb més de 600 socis i 35 anys al servei de la cultura, l'IECMA s'ha convertit en una de les entitats culturals més prestigioses i antigues de les comarques del sud. Va nàixer l'any 1985 com un espai d'encontre on trobar tot tipus de treballs o d'informació cultural de la Marina Alta.

Impulsar estudis locals

Els seus objectius principals són impulsar els estudis i les investigacions de tipus local o comarcal de la Marina Alta, agrupar persones dedicades a la literatura i les arts plàstiques, i defendre el patrimoni natural i historicoartístic dels pobles de la comarca. A més, editen calendaris literaris i dues revistes: Aguaits (39 números des de 1988), d'investigació i assaig, i L'Aiguadolç (47 números des de 1985), sobre literatura.

Amb el suport d'alguns dels ajuntaments de la comarca, de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i d'altres entitats, l'IECMA publica llibres i monografies de temes comarcals, celebra congressos i jornades, participa en diverses activitats culturals, organitza exposicions d'arts plàstiques i intercanvia publicacions amb altres institucions. A més, ofereix als ajuntaments i a altres entitats culturals la seua col·laboració per a crear i investigar sobre la cultura de la Marina Alta.

El lliurament dels Premis Fundació Bromera 2020 tindrà lloc el divendres 7 de febrer, a partir de les 20.30 h, en el transcurs d'un sopar literari al saló Siglo XXI de l'Alcúdia. Per a assistir-hi, cal enviar un correu-e a contacte@fundaciobromera.org. El preu del menú és 30 euros.