El CEFIRE d'Alacant ha organitzat, amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant (UA) i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, les jornades formatives «Veus femenines en l'educació. Homenatge a Isabel-Clara Simó», que se celebraran el 10 i 12 de març a la Facultat d'Educació de la UA, ubicada a Sant Vicent del Raspeig.

L'activitat, que es desenvoluparà en horari de 16 a 20.30 h, comptarà amb la participació com a ponents de les següents professionals: M. Àngels Francés i Irene Valero, professores del departament de Filologia Catalana de la UA; les escriptores alacantines Victòria Cremades, Gràcia Jiménez i Lliris Picó; Ana López-Navajas, del CEFIRE Específic d'Educació Inclusiva; Zahara León, de la UA; les autores valencianes Sandra Capsir, Maria Viu, Mercè Climent, Anna Moner i Raquel Ricart; Anna Gascon, professora de l'IES Francesc Ferrer i Guàrdia de València, i Anna Ballester, docent i membre del consell assessor de la Fundació Bromera.

Els referents femenins a la societat, les dones a les publicacions actuals, l'espai de les escriptores en la programació d'aula o la poesia en clau femenina són alguns dels temes que, per mitjà de conferències, taules redones, exposicions i tallers, tractarà aquesta formació en honor a l'escriptora alcoiana, que ens va deixar el passat 13 de gener.

La inscripció s'ha de realitzar a través de la web del CEFIRE (www.cefire.edu.gva.es) i el termini finalitza el 24 de febrer. Les jornades, adreçades a professorat en actiu o en borsa de treball de totes les etapes educatives no universitàries, estan certificades amb 9 hores.