Assaig, poesia, narrativa i novel·la gràfica són els gèneres a què es poden presentar fins al 31 de març, inclòs, els escriptors o escriptores que participen en la nova edició dels Premis València, convocada per la Institució Alfons el Magnànim, on podran concórrer totes les obres originals, inèdites i no premiades anteriorment en altres concursos.

El certamen compta amb una dotació global de 80.000 euros. Cada convocatòria de narrativa disposa d'un premi de 12.000 euros, mentre que les de poesia són de 7.500 en les dues llengües, la d'assaig, de 12.000, i la de novel·la gràfica, de 8.000. A més, el guardó comporta la publicació de l'obra i l'obsequi d'un quadro original de l'artista Manuel Boix.

Una oportunitat per als joves

Amb l'objectiu de donar oportunitats als més joves, el Magnànim celebra també els Premis València Nova, per a menors de 35 anys. La quantia econòmica d'aquests és la següent: 5.000 euros per a narrativa en valencià, 5.000 per a narrativa en castellà, 3.000 per a poesia en valencià, 3.000 per a poesia en castellà i 5.000 per a assaig.

Hi podran participar totes les persones de qualsevol nacionalitat que hagen complit els 18 anys d'edat el dia de la finalització del termini de presentació de les obres. No s'hi podran presentar les qui hagen guanyat el premi en els últims cinc anys. Les bases es poden consultar en www.alfonselmagnanim.net.

Les sol·licituds per a participar en els premis s'han de realitzar a través del formulari d'inscripció disponible en el web de la Institució, on s'adjuntarà un exemplar de l'obra en PDF.

A més, caldrà presentar en el Registre General d'Entrada de la Diputació de València un sobre amb la sol·licitud impresa, la plica, una breu referència biogràfica i una declaració jurada que l'obra és original i inèdita, que està lliure de qualsevol compromís d'edició i que no està pendent de resolució en cap altre concurs literari.