La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Carcaixent, en col·laboració amb Bromera, convoca una nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, als quals es pot presentar l'alumat de segon cicle d'ESO, cicles formatius de grau mitjà i superior i batxillerat de la Comunitat Valenciana fins a una edat màxima de 20 anys.

Els premis, amb una ferma trajectòria que enguany arriba a la vint-i-cinquena edició, són una prova destacada de l'aposta de l'Ajuntament de Carcaixent pels joves escriptors i escriptores. Una aposta consolidada per la joventut i per la literatura que tracta de descobrir i motivar nous talents literaris, a més de convidar la joventut a expressar-se tant en narrativa com en poesia.

El certamen està format per dues categories: els Premis Soleriestruch de Narrativa Curta i els Premis Arminyana i Canut de Poesia. Tots dos atorguen un primer premi dotat amb 450 euros i un segon de 250 euros, i també hi ha un premi al tercer finalista en cada una, que consisteix en un lot de llibres valorat en 150 euros.

Treballs originals i inèdits

Els treballs, que han de ser originals i inèdits, així com estar escrits en valencià, poden presentar-se fins al 5 d'abril, inclòs, per correu electrònic, en format PDF, a l'adreça premisliteraris@carcaixent.es i indicar en l'assumpte el títol de l'obra. Aquestes hauran de tindre una extensió mínima de tres fulls i màxima de sis, a doble espai, amb lletra Arial o similar i cos de 12 punts, amb un màxim de 12.000 caràcters per a la modalitat de narrativa curta i un màxim de 7.000 amb les mateixes característiques per a la de poesia. Les bases es poden consultar tant en el web de l'Ajuntament de Carcaixent com en el de Bromera.

El lliurament dels premis tindrà lloc el 20 de maig, a les 19 h, a la Biblioteca Pública Municipal de Carcaixent. Les obres premiades, juntament amb les finalistes, seran publicades en un volum col·lectiu, que arreplegarà les edicions dels premis literaris de 2020 i 2021 dins la col·lecció «Lletra nova» de Bromera.