11 de marzo de 2020
11.03.2020

L'Ajuntament de València edita una guia didàctica per al llibret de la falla infantil

El monument d'enguany és un homenatge a alguns dels valencians i valencianes que han fet història gràcies al seu treball o a la seua lluita social El quadern vol incorporar la lectura en el món faller

10.03.2020 | 20:36
Anna Ballester, membre del consell assessor de la Fundació Bromera, en la presentació del llibret de 2019.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha col·laborat, per quart any consectiu, en el llibret de la falla infantil de l'Ajuntament de València amb la redacció tant d'un recull de poemes sobre personatges valencians importants, com de les propostes didàctiques que l'acompanyen.


Un total de 32 valencians i valencianes que han destacat pel seu treball en diverses disciplines o per la seua repercussió social positiva són els protagonistes de les quartetes que ha escrit el director de la Fundació Bromera, Josep Antoni Fluixà, per al llibret infantil. Personatges en el quals els més joves trobaran valors de reivindicació de l'esforç personal, del treball ben fet, del compromís social, de la necessitat d'igualtat entre persones de diferents sexe, de solidaritat i de voluntat per a fer progressar la societat, entre altres.

Col·laboració iniciada en 2017

El quadern és fruit d'una col·laboració amb el Servici de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València que es va iniciar en 2017 i que busca incorporar la lectura en el món de les Falles. Aquesta publicació aprofita un recurs tan atractiu i motivador com són les falles per a promoure tant el gust per llegir com el plaer de la contemplació d'una obra artística.

Les activitats, dirigides especialment a l'alumnat de segon i tercer cicle de primària, així com de primer cicle de secundària, treballen la comprensió lectora dels versos i pretenen despertar la curiositat dels xiquets i les xiquetes pel monument faller i per les persones il·lustres que hi apareixen.

«Saps qui soc?» és el títol de la falla infantil de l'Ajuntament de València de 2020. Els autors del projecte i del monument faller són José Luis Ceballos i Francisco Sanabria. Aquests artistes han concebut l'obra com, en paraules d'ells, «un conjunt de titelles que actuen des de la falla per als visitants i conten visualment la seua particular historieta, allò que els va fer únics i úniques».
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Juegos online - Crucigrama