Castelló de la Plana acollirà enguany la celebració de la 6a Trobada de Professorat de Valencià, organitzada des de fa quatre edicions per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. L’activitat formativa, que està homologada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, tindrà lloc els dies 20 i 21 de novembre al Menador Espai Cultural sota el títol «Transformació digital: eina fonamental per a la innovació educativa».

Les inscripcions es podran realitzar fins al 12 de novembre en la pàgina web www.trobadaprofessorat.org, on està disponible el programa de l’esdeveniment. El preu de la matrícula és de 20 euros i hi ha dues modalitats d’inscripció: presencial i en línia.

Les jornades començaran el divendres 20 a les 17 h amb la conferència «El poder transformador de l’educació», a càrrec de Patricia Campos, expilot de les Forces Armades, entrenadora de futbol i activista a favor dels drets de les dones i dels més pobres. A continuació, hi haurà un taller sobre eines TIC amb els docents Lola Moreno i Herme Ferrando. L’endemà, les sessions es reprendran a les 9 h amb una ponència de Cristian Olivé, autor del llibre Profes rebels, titulada «Videojocs, Instagram, sèries i literatura».

Després, l’especialista en animació lectora Anna Juan impartirà un taller sobre conversa literària. Tancarà la jornada Enric Senabre, escriptor i professor de Filosofia, amb la xarrada «Ètica portàtil».

A més, durant la Trobada, la companyia teatral Esclafit Teatre representarà un fragment de l’obra @Rita_Trobador i la Fundació Bromera anunciarà els guanyadors i les guanyadores del Premi Llegir 2020.

La 6a Trobada de Professorat de Valencià compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia i la Federació Escola Valenciana.