«Mare Terra: Contem en verd» és el títol que l’organització ha triat per a la tretzena edició de la Mostra Contescoltes, que tindrà lloc el divendres 16 d’octubre al monestir de Santa Maria de la Valldigna de Simat i que enguany, com a novetat, es podrà seguir també virtualment.

Amb aquesta temàtica, conten les biblioteques organitzadores, es busca crear una consciència mediambiental en el públic infantil i adult mitjançant l’animació lectora. A més, enguany, com a conseqüència de la situació que estem vivint des de fa uns mesos a causa de la COVID-19, l’aforament serà reduït i es garantiran les mesures de seguretat i sanitàries.

Eugenia Manzanera, Jordina Biosca, Almudena Francés i Pablo Albo seran els narradors i narradores que participaran en aquest Contescoltes. Així mateix, el cantautor Dani Miquel i l’Orquestra Pantasma amenitzaran la jornada amb la seua música.

L’activitat, que enguany es desenvoluparà de 9 a 14.30 h, es tancarà amb la taula redona «Pandèmia, narració oral i biblioteques», on s’abordaran temes com l’impacte de la COVID-19 en la població, els recursos d’animació lectora per a afrontar la crisi o l’adaptació de les biblioteques a aquesta problemàtica. Hi intervindran Amparo Pons, presidenta del COBDCV; Pablo Albo, professional de la narració oral, i Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, entre altres.

Totes les persones interessades a assistir a la mostra han d’emplenar el formulari d’inscripció que trobaran en la secció «Documentació» del web www.contescoltes.es abans del 12 d’octubre.