La Universitat d’Alacant (UA) i l’Ajuntament d’Altea han organitzat la sisena edició del Curs de Literatura Popular, que enguany se celebrarà els dies 16, 17, 23 i 24 d’octubre a la Casa de Cultura del municipi amb el lema «Literatura popular, gastronomia i dieta mediterrània».

Totes aquelles persones interessades a assistir-hi podran fer la matrícula fins demà. Enguany, com a novetat, el curs s’impartirà també en format en línia a través de les pàgines web de l’Ajuntament d’Altea i la UA. La informació sobre la inscripció i el programa es poden consultar a la web del departament de Filologia Catalana de la UA (https://dfc.ua.es/).

El programa d’activitats arrancarà el divendres 16 d’octubre amb la conferència «Sabers i sabors en l’imaginari popular valencià», a càrrec de Joan Borja. El seguiran Josep Bernabeu i Maria Tormo, que parlaran del costumari botànic de Joan Pellicer Bataller. La jornada acabarà amb un taller de rondalles impartit per Almudena Francés. L’endemà hi haurà una sessió de preparació de la ruta etnogastronòmica «Un poble per a menjar-se’l» amb Juanvi Martín, i, a continuació, es farà el recorregut per Altea.

El curs es reprendrà el divendres 23 amb les sessions «Alimentació saludable i cultura alimentària popular» (Ana Zaragoza), «Taller d’alimentació saludable» (Ana Zaragoza i Josep Xavier Esplugues) i «Estampes culinàries. L’obra de Bernat Capó en la recuperació de les tradicions gastronòmiques valencianes» (Josep Xavier Esplugues). La formació finalitzarà al dia següent amb el taller «Me’ls menjaria!», amb Blai Senabre; la xarrada de Joan Iborra «Cuina i cultura popular a la comarca de la Safor», i l’actuació de Dani Miquel amb l’espectacle «Tot m’ho menge!».