L’avoceta està present a l’Oceanogràfic. | LEVANTE-EMV

Els cursos compten amb la interacció amb els animals.

☺El pròxim 4 de novembre i fins al dia 7 comença el primer dels sis cursos de l’Oceanogràfic 2020-21 amb el dedicat als ocells aquàtics i marins, al qual li seguiran uns altres sobre aquariologia i corals, tortugues marines, taurons, mamífers marins i meduses, tot 7 formacions que es desenvoluparan fins a maig de 2021.

Estos ja tradicionals cursos, amb preu especial per a estudiants, pretenen aprofundir en aspectes genèrics i específics utilitzant l’Oceanogràfic com un recurs únic, que permeta transmetre continguts de comportament, maneig i cura al medi controlat, així com fomentar actituds de respecte cap a elles i el seu entorn a totes les persones interessades a augmentar els seus coneixements sobre la matèria.

Maneig i conservació

El curs sobre els ocells aquàtics i marins té una durada de 16 hores i va dirigit a públic adult interessat en el tema com a estudiants universitaris i de mòduls formatius relacionats amb la temàtica del curs, així com aficionats a l’ornitologia.

El contingut del primer curs, que seguirà com la resta del cicle una metodologia dinàmica i participativa, alterna sessions teòriques amb sessions pràctiques. Per a les teòriques, s’utilitzaran recursos audiovisuals i dinàmiques participatives en una aula a càrrec de diferents professionals de l’Oceanogràfic, que parlaran de diversos temes, com les adaptacions dels ocells al medi aquàtic, la reproducció o la medicina preventiva en ocells aquàtics i marines.

A més, professionals externs a l’Oceanogràfic com Joan Sala, president de la junta del parc natural del Montgó, o Luis Aleixos, responsable del Projecte d’Observació d’Ocells i Mamífers Marins (R.A. m.) en el cap de Cullera, explicaran com a ponents convidats les seues experiències i coneixements.

Les pràctiques es realitzaran en les diferents instal·lacions de l’Oceanogràfic, com el llac viu o l’aviari, on els cuidadors explicaran aspectes sobre alimentació i cures de les espècies, incloent-hi una sessió d’alimentació dels pingüins Juanito o l’entrenament dels pelicans. Observar al costat dels cuidadors d’estos ocells les seues diferents labors, permetrà als assistents al curs conéixer i entendre el maneig i manteniment necessari en els ocells aquàtics i marines en un mitjà controlat com l’Oceanogràfic.

Eixida a Puçol i Sagunt

El curs conclourà el dissabte, dia 7, amb una expedició d’observació a la Marjal dels Moros, un aiguamoll situat entre les poblacions de Puçol i Sagunt, que alberga una gran quantitat i varietat d’ocells aquàtics.

En estar situat prop de la costa, també es poden observar ocells marins. En esta excursió s’identificaran les diferents espècies que s’observen i es comentaran les seues característiques. D’esta manera, l’alumnat podrà completar la informació obtinguda al llarg de les sessions teòriques i pràctiques de l’Oceanogràfic.