La Fundació Bromera i la Fundació FULL han organitzat, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, l’enviament d’una revista a l’alumnat de 5é i 6é de Primària de tots els centres educatius valencians. Aquesta és una de les accions més ambicioses de la campanya «Llegim? 8-12 anys», que té com a objectiu convertir la lectura en una activitat d’oci familiar.

La revista inclou, d’una banda, el còmic per a públic juvenil «Vacuna’t amb la lectura» amb textos de Pasqual Alapont i dibuixos de Xulia Vicente i, d’altra banda, una part anomenada «Operació llegim en família», que conté articles i activitats pràctiques adreçades a les famílies.

El projecte és una continuació de la col·laboració iniciada per ambdues entitats en 2019 i forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura (PVFLL) 2017-2020. La campanya de l’any passat estava adreçada a les famílies de xiquets i xiquetes de 0 a 7 anys i la d’ara busca ampliar aquesta franja de 8 a 12 anys amb continguts i activitats nous. La campanya compta també amb un espai web propi (www.llegim.org) on hi ha vídeos amb consells de famílies lectores i professionals del món cultural, recomanacions de llibres per a cada edat i fitxes amb activitats pràctiques per a realitzar en família, entre altres recursos.

A més, durant les pròximes setmanes, biblioteques de les províncies de Castelló, València i Alacant acolliran un conjunt d’animacions lectores gratuïtes amb motiu de les presentacions de la campanya «Llegim? 8-12 anys». Els animadors Almudena Francés, el Gran Jordiet, Blai Senabre i Felip Kervarec visitaran alguns pobles i ciutats d’arreu de la geografia valenciana i convidaran el públic assistent a conéixer la iniciativa.

Finalment, s’ha dissenyat l’exposició «Vacuna’t amb la lectura», que conté les imatges i textos del còmic inclòs en la revista. Aquesta es podrà sol·licitar de forma gratuïta a través del web de la campanya.