La Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat ha organitzat la dotzena edició de l’Encontre d’Ensenyants de l’Alcoià i el Comtat, que se celebrarà els dies 9, 13, 16, 17 i 18 de novembre amb el títol «Innovem a l’escola» i serà a distància. La inscripció, gratuïta, es pot realitzar en la pàgina web del Cefire d’Alcoi, que emetrà un certificat de 10 hores als docents que hi assistisquen.

L’activitat començarà el dilluns 9 de novembre a les 19 h amb la taula redona «Ser mestre al món rural al segle passat. El mestratge d’Antoni Llidó a Balones», on participaran Carmen Segura, José J. Martí i José E. Segura.

El divendres 13 a les 18 h tindrà lloc, durant la celebració de l’Encontre, la presentació del llibre Conte contat: homenatge a Llorenç Giménez. Hi intervindran els narradors Almudena Francés, Jordi Raül Verdú i Francesc Gisbert.

El dilluns 16 es reprendran les jornades amb les sessions «Treballant per àmbits: Capgirem l’ESO» (IES Font de Sant Lluís de València), «L’arbre de les emocions: protocol d’intervenció en mindfulness» (IES Serra Mariola de Muro d’Alcoi), «Ús actiu de l’audiovisual a l’aula. Projecte de vídeopoesia» (IES L’Estació d’Ontinyent) i «La dinamització de les biblioteques escolars» (Sílvia Colomer, narradora oral).

El dimarts 17 participaran en l’Encontre docents de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, el CEIP San Antón del Pinós, l’EPA d’Ibi, el CEIP Teixereta d’Ibi, l’IES Fra Ignacio Barrachina d’Ibi i el CEIP Rico Sapena de Castalla. Aquests presentaran diversos projectes innovadors que han desenvolupat als seus respectius centres.

Les jornades finalitzaran el dimecres 18 amb la presentació dels projectes i materials de la Coordinadora, la xarrada «El confinament: oportunitat per educar des del cor» del CEIP Magraner de Tavernes de la Valldigna, la sessió «El teatre en l’educació» de l’IES Serra Mariola i la conferència «Escoles rurals alcoianes» a càrrec de Rafael Sebastià, professor de la Universitat d’Alacant.