L’expilot de l’exèrcit Patricia Campos impartirà la sessió inaugural de la 6a Trobada de Professorat de Valencià, que tindrà lloc els dies 20 i 21 de novembre al Menador Espai Cultural de Castelló de la Plana amb el títol «Transformació digital: eina fonamental per a la innovació educativa».

Patricia Campos (Onda, 1977) és entrenadora de futbol i activista a favor dels drets de les dones i dels més pobres. Va estudiar Comunicació Audiovisual, però el 2005 es va incorporar a les Forces Armades d’Espanya i es va convertir en pilot. Després, va treballar com a entrenadora de futbol i va esdevindre la primera entrenadora europea d’un equip professional americà. Actualment, és columnista de Los Angeles Times i col·laboradora de Curve, la revista de temàtica LGTBI més llegida dels EUA.

L’activitat, homologada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, començarà divendres a les 17 h amb la conferència de Patricia Campos, titulada «El poder transformador de l’educació». A continuació, hi haurà un taller sobre eines TIC amb els docents Lola Moreno i Herme Ferrando.

L’endemà, les sessions es reprendran a les 9 h amb una ponència de Cristian Olivé, autor del llibre Profes rebels, titulada «Videojocs, Instagram, sèries i literatura». Després, l’especialista en animació lectora Anna Juan impartirà un taller sobre conversa literària. Tancarà la jornada Enric Senabre, escriptor i professor de Filosofia, amb la xarrada «Ètica portàtil».

A més, durant la Trobada, la companyia Esclafit Teatre representarà un fragment de l’obra @Rita_Trobador i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, l’entitat organitzadora de les jornades, lliurarà el Premi Llegir 2020.

La 6a Trobada de Professorat de Valencià compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia i Escola Valenciana.