La nova edició del «Baba Kamo. Festival i fira del llibre il·lustrat» se celebrarà de l’11 al 13 de desembre al Centre del Carme Cultura Contemporània de València. Com en anys anteriors, oferirà, d’una banda, una fira del llibre il·lustrat amb editorials, llibreries i segells d’autoedició de caràcter internacional i, de l’altra, un festival amb activitats paral·leles com trobades entre professionals, xarrades o tallers.

Baba Kamo comptarà, a més, amb l’exposició internacional «Babalunga i kamolongos», que exhibirà les obres d’una selecció de professionals de la il·lustració. La mostra s’instal·larà a partir de l’11 de desembre en el Centre del Carme i hi romandrà fins al 31 del mateix mes.

D’entre els participants, un jurat triarà la millor il·lustració. El guanyador o guanyadora realitzarà la imatge gràfica de la pròxima edició i serà obsequiat amb 1.500 euros.

Jornades per a docents

Dins del programa d’activitats de la mostra, el CEFIRE ha organitzat la 4a edició de les Jornades Àlbum il·lustrat i escola, que se celebraran l’11 i el 12 de desembre a distància. Hi participaran com a ponents Maria Trinidad Navarro Mont, Guillermo Soler Quílez, Sonia Real Puigdollers, Maria Begonya Soler Soriano, Neus Sánchez Marí, Rosa Tabernero Sala, Joaquim Montañés Blanch, Maria Mar Estrela Cerveró, Emma Bosch Andreu, Lledó Queral Gomis, Isabel López Albors, Begoña Sáez Martínez i Maria José Ortiz Romaní.

Durant el curs, adreçat a docents de Llengua i literatura i d’Educació plàstica i visual de totes les etapes educatives, s’hi tractaran temes com els criteris de selecció dels àlbums il·lustrats; el foment de la lectura i l’escriptura; l’aplicació didàctica de l’àlbum a l’aula, i la relació entre l’àlbum il·lustrat i el llenguatge corporal, entre altres.