Dimecres passat, 25 de novembre, es va inaugurar l’activitat «L’Oceanogràfic viatja al teu col·le» en les classes de 4º d’ESO del Col·legi Mare de Déu de l’Olivar II a Alaquàs, una de les modalitats que inclou la proposta educativa de l’Oceanogràfic d’este curs. En esta activitat, l’equip d’Educació es desplaça al centre escolar per a mostrar als alumnes la biodiversitat marina i fomentar les bones pràctiques ambientals.

D’esta manera, esta nova activitat s’adapta a les exigències i prevencions de seguretat sanitària enfront de la covid-19 de qualsevol grup escolar que preferisca quedar-se en el seu centre per a realitzar activitats externes.

Així, l’Oceanogràfic continua amb la seua vocació didàctica i concienciadora adaptant-se als nous temps afegint la possibilitat de mostrar els continguts directament en el centre escolar. No obstant això, durant 2020-21 també es continuen oferint les activitats, visites i tallers habituals en les instal·lacions de l’Oceanogràfic.

Amb «L’Oceanogràfic viatja al teu col·le», l’equip d’Educació porta la ciència a les aules d’alumnes de qualsevol edat, adaptant-se i contemplant les necessitats curriculars de cada etapa i transformant les aules taller en un al·licient de treball progressiu, sempre d’acord amb el treball previ preparatiu amb els professors.

La ciència dels oceans

Dins de l’oferta educativa, hi ha activitats que se centren en les tortugues, els taurons, la importància de la biodiversitat en els ecosistemes marins o en la realització d’una travessia per les espècies més rellevants de l’Oceanogràfic.

En estes activitats escolars de l’aquari de València es realitzen tallers interactius, vídeos i jocs adaptats a cada edat en els quals s’incentiva la participació i implicació de tots els participants.