Pensat sobretot per al públic infantil, l’Oceanogràfic de València ha preparat per a estes festes nadalenques un programa especial, «Nadal davall del mar», que abasta des del pròxim 26 de desembre fins al 5 de gener i inclou activitats lúdiques i educatives, concursos, regals i dues entrades gratuïtes per als xiquets i xiquetes de fins a 12 anys per cada tiquet adquirit per internet de tarifa general fins al dia anterior de la visita.

En total, l’Oceanogràfic ha preparat sis tallers repartits en espais diferents a l’aire lliure, amb els quals es pretén afegir a la visita del major aquari d’Europa un nou element de diversió, però sempre amb un rerefons divulgador i concienciador.

Per això, el departament d’Educació ha dissenyat sis àrees de treball amb un límit de participants per les normes anticovid, amb diferents temes centrals, però sempre relacionats amb el món marí i el medi ambient: «Crea el teu personatge», «Mou-te», «Crea la música», «Crea el decorat», «Escenari» i «Mar dels desitjos». En tots ells participa un màxim de sis persones, excepte en la «Mar dels desitjos» on és possible la intervenció de 12. La participació en els tallers es pot reservar —dia i hora— per internet fins a un dia abans de la visita en la web www.oceanografic.org.

Els xiquets i les xiquetes rebran un diari de navegació en començar el recorregut de les activitats i en ell s’estamparà un segell que acrediti la seua intervenció de manera que, si l’ha completat amb els sis segells, podran recollir un regal a l’eixida, a la botiga exterior pròxima a l’edifici d’Accessos. Els tallers es desenvoluparan de dilluns a divendres entre les 11:00 i les 13:00 hores, i els dos caps de setmana d’11:00 a 14:30 hores.

Actuacions i jocs interactius

Per a enriquir l’autèntic festival que constituïx «El Nadal davall del mar», cada dia se celebrarà una concentració en el Delfinari de l’Oceanogràfic, on se celebrarà un joc educatiu per internet amb els telèfons mòbils a través de l’aplicació Kahoot!, que consistirà a identificar espècies marines que apareixen en la pantalla gran de la instal·lació.

Posteriorment, el departament d’Animal Ambassador comptarà les característiques d’un ocell molt especial, que a més realitzarà vols per les graderies. Finalment, i com a plat fort, els dofins de l’Oceanogràfic protagonitzaran una exhibició educativa. Al llarg d’esta activitat festiva es podrà veure en la pantalla gran vídeos d’alguns dels protagonistes que han integrat els diferents tallers infantils.

Visita del patge reial

Així mateix, durant els caps de setmana que dura el programa es podrà gaudir de les veus blanques dels cors Pequeños cantores de València, que amenitzaran el recorregut de la visita en diferents zones a l’aire lliure, com a punt musical.

D’altra banda i durant tots els dies que dura el «Nadal davall del mar» hi haurà a la disposició de la gent una bústia de correus, instal·lada en la zona de les granotes, on deixar les cartes als Reis Mags i, durant els dies 2 al 5 de gener, es comptarà amb la presència d’un carter reial i el seu patge per a rebre les peticions.

Promoció especial

Amb la finalitat d’incentivar la participació infantil, «Nadal daval del mar» oferix l’entrada gratuïta per a dos xiquets de fins a 12 anys d’edat per cada entrada de tarifa general (31,30 euros) adquirida per internet fins a un dia abans de la visita. L’oferta no és acumulable amb altres descomptes ni promocions. És important portar el DNI, llibre de família o fotocòpia que acreditin l’edat dels infants, apuntem des de l’aquari.

Les entrades es poden obtenir via online o a través d’empreses col·laboradores un dia abans de la data de la visita. També per internet, amb la finalitat d’evitar les aglomeracions i cues, es poden reservar el dia i l’hora de l’assistència als diferents tallers, també fins a un dia abans de la visita.