Ninos Gestió Educativa, junt a Florida Centre de Formació i la cooperativa valenciana Consum convoquen la primera edició dels Reconeixements a Treballs d’Investigació adreçades a la promoció i valorització d’una cultura de la infància, dins de les temàtiques definides en estes bases.

Com expliquen des de Florida, l’objectiu d’este reconeixement es promoure una «cultura de la Infància» que pose en valor la importància d’acompanyar amb els temps, espais i maneres de fer necessàries per afavorir el benestar i tot allò que va intrínsecament unit a ser infant: l’espontaneïtat, l’observació, la curiositat, l’afectivitat, el moviment i l’expressió de les emocions.

El certamen està dirigit a estudiants de grau i màster de Florida Universitària i de la Universitat de València, que presenten el seu treball fi de Grau (TFG) o fi de Màster (TFM), en el curs 2020-21.

Les línies d’investigació que s’inclouen són: Contextos i mirades des de la cultura de la primera infància per a un món més igualitari i just; Innovació pedagògica: metodologies i pràctiques pedagògiques en el context d’Escoles Infantils Ninos; i Construcció social, cultural i política de la infància, de la seua cura i atenció: realitats

Cultura de la infància és també reivindicar l’educació infantil dels 0 als 3 anys com a etapa educativa clau per al desenvolupament social, emocional i educatiu posterior de les criatures. És entendre el paper crucial i l’aportació educativa de les mestres i educadores d’esta etapa, i contribuir al seu reconeixement social, detallen les mateixes fonts.

«Com a cooperativa valenciana d’escoles infantils creiem i treballem per a construir una cultura de la infància, on els xiquets i les xiquetes són protagonistes del seu propi aprenentatge. Considerem que tenim la responsabilitat d’impulsar un canvi en l’educació, prestant especial atenció a l’educació infantil com un període fonamental en el desenvolupament de la persona», expliquen.

Els i les estudiants poden inscriure els seus treballs a partir del 7 de gener i fins el 15 de maig a través de la web www.escolesinfantilsninos.com. Els treballs sobre les escoletes Ninos opten a un premi de 300 euros i en els altres dos casos, de 250 per a cadascú.