Fundación Bankia per la Formación Dual i FP Innovació llancen FP Pro, un hackathon en línia i gratuït dirigit a estudiants d’FP de tota Espanya —de Grau Mitjà o Grau Superior— amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre ells i impulsar la innovació en l’àmbit educatiu.La iniciativa es desenvoluparà durant els dies 28, 29 i 30 de gener i les inscripcions estaran obertes fins al 26 de gener a les 15.00 hores en FP Innovació i www.dualizabankia.com.

L’alumnat treballarà en equips triant un dels cinc reptes plantejats per l’organització (gaudir de la família i amics sense riscos; fomentar l’ocupació juvenil, oci i temps lliure de manera segura; com realitzar pràctiques laborals; i pensar en igualtat), a través dels quals desenvoluparan solucions innovadores que contribuïsquen a una millora de l’entorn. Per a això comptaran amb mentors que els acompanyaran tant en el procés de creació i desenvolupament com en la introducció al món de la innovació, gràcies a píndoles formatives facilitades durant tot el hackathon i on el talent dels participants s’impulsarà juntament amb l’entrenament d’habilitats.

En concret, aprendran sobre generació d’idees, design i visual thinking, prototipat, eines per a emprenedors, aspectes financers, màrqueting o cerca de clients.

Els primers classificats es repartiran un total de 1.600 euros en xecs regal: 750 per al primer equip, 500 per al segon i 350 per al tercer.

La iniciativa té lloc després que Fundació Bankia i FP Innovació llançaren a final del passat any el primer hackathon per a docents d’FP on van participar prop de 300 professors de diferents modalitats d’FP, en el qual un projecte destinat a convertir a l’estudiant en consumidor de pantalles actiu (a través de l’elaboració de vídeos formatius secundats per influencers) va resultar guanyador.

D’altra banda, la Fundació Bankia ha iniciat esta setmana la seua formació en comerç exterior (Comex) per a professorat i estudiantat d’FP de cinc instituts valencians.

En concret, el CIPFP Ausiàs March, el CIPFP Mislata, l’Escola Professional Xavier, l’institut PAX i el Centre d’FP Capitol participen en la formació, que serà en línia. L’alumnat aprendrà sobre exportació, cobrament per xec, transferència, crèdit documentari, risc de canvi, cobertures d’exportacions, finançament d’exportacions o remeses... entre altres.