Per a acabar amb la marcada tendència al descens en la matriculació en carreres Steam i per a despertar les vocacions científiques entre els més joves, el Consell Social de la Universitat Politècnica de València ha convocat, per segon any consecutiu, el seu programa UP Steam. L’objectiu és posar en valor la ciència i la tecnologia entre les generacions futures com a instrument per a afrontar els reptes socials i econòmics.

Per a això, el Consell Social de la UPV ha convocat la primera Steam Jam dirigida a estudiants de 10 a 16 anys, des del tercer cicle de Primària fins a l’últim cicle de l’ESO, pertanyents a centres no universitaris de la província de València.

El desafiament consistix en el desenvolupament d’eines per a conéixer les carreres steam (ciència, tecnolocia, enginyeria, matemàtiques i art i disseny) mitjançant videojocs o app. Com apunten, es preten que els joves inventen, dissenyen i programen videojocs o aplicacions mòbils per afavorir els estudis i vocacions relacionades amb estes assignatures.

La segona edició del programa educatiu «UP Steam. Estimula el teu talent» contempla sis webinars formatives obertes per a aprendre a programar videojocs i aplicacions. Per a Mónica Bragado, presidenta del Consell Social de la UPV, «és vital que des dels col·legis i instituts es promocione la formació basada en la investigació, es difonga l’impacte de la ciència en la societat, es fomente l’ús de les TIC i s’empren nous recursos educatius com els videojocs i les aplicacions».

El termini d’inscripció estarà obert fins al pròxim 30 de gener, inclós. Els col·legis i instituts poden accedir a tota la informació a través de la web https://upsteam.es/.