L’IES Serra de Mariola de Muro d’Alcoi celebrarà el dijous 28 de gener, en horari de 12 a 13 h, la segona Festa de la Poesia Estellés, en aquesta ocasió amb l’alumnat de segon de batxillerat. L’esdeveniment es retransmetrà en directe a través del canal de YouTube de la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià. Aquestes festes de la poesia formen part del programa de foment lector del centre i són una oportunitat fantàstica per a llegir, recitar i escoltar poesia. Durant tota la setmana, l'alumnat recita a l'aula i per la megafonia, durant els patis, una tria de poemes dels nostres poetes (Vicent Andrés Estellés, Carmelina Sánchez-Cutillas, Miquel Martí i Pol, Joan Valls, Maria Mercè Marçal...) i d’altres escrits per l’alumnat.

El dijous 28, el cantautor Andreu Valor visitarà l’institut i farà un concert per a l’alumnat de segon de batxillerat en grups reduïts i respectant totes les normes sanitàries. També hi actuarà el grup de teatre dels alumnes de 2n d’ESO, dirigit pels professors Ana Esteve i Francesc Gisbert.

El passat 26 de novembre, l’IES Serra de Mariola va organitzar la mateixa activitat per a l’alumnat de 4t d’ESO. Francesc Gisbert, professor de llengua i literatura del centre i president de la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià, assegura que hi haurà més festes i que, amb l’activitat, «es vol demostrar que la cultura és segura a tots els llocs, també als centres educatius».