La Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (Cocemfe CV) busca famílies d’estudiants amb discapacitat i centres educatius que vulguen participar en el seu projecte gratuït de promoció de l’educació inclusiva, que pretén lluitar contra el fracàs escolar entre este col·lectiu a través de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

L’entitat d’utilitat pública recupera d’esta manera l’atenció directa a estudiants amb discapacitat i les seues famílies amb l’objectiu d’oferir un reforç educatiu a través les TIC, expliquen. A més, el projecte oferix la possibilitat d’atenció telemàtica davant la situació per pandèmia, ja que l’alumnat amb discapacitat pot presentar una especial vulnerabilitat davant la covid-19.

Cocemfe CV també cerca, a més, centres educatius de Primària i Secundària que vulguen implantar accions d’educació inclusiva, i per a això oferix formació a docents en TIC aplicades a la inclusió a l’aula, activitats de sensibilització dirigides a l’alumnat i un banc de préstecs de productes de suport de base tecnològica per als estudiants que requerisquen de dispositius accessibles.

El president de Cocemfe CV, Juan Mondéjar, assenyala que este projecte oferix un coneixement especialitzat que en moltes ocasions no està disponible ni present a classe: «Volem compartir amb els docents i amb les famílies estratègies i eines per a la inclusió que solucionen problemes i manques reals a l’aula, o fins i tot que estalvien diners a través d’adaptacions de baix cost que poden fer ells mateixos o del nostre banc de productes de suport», indica Mondéjar.

Entre altres coses, es pretén promoure l’escola inclusiva i la igualtat d’oportunitats de l’alumnat amb necessitats educatives especials per motius de discapacitat. Per això, es dirigix a famílies amb fills que tinguen discapacitat, associacions, centres educatius (escoles infantils, col·legis d’Infantil i Primària, instituts, universitats...) de la província de València; i a qualsevol persona que treballe en l’àmbit educatiu (professors, educadors o psicòlegs). S’executa amb la col·laboració amb Cocemfe Estatal aquells centres educatius i famílies interessades a participar poden contactar amb l’Àrea d’Educació Inclusiva de Cocemfe CV en el telèfon 963832534 o a través de correu electrònic.