Escola Valenciana llança una proposta de tallers de formació en instituts de la Comunitat Valenciana sobre la violència masclista amb el títol «Els mites de l’amor romàntic i les xarxes socials».

L’activitat s’oferirà gratuïtament en tots els centres de Secundària que estiguen interessats i respon la preocupació de l’entitat cívica davant «el creixent nombre d’agressions sexuals en grup que s’estan produint contra les dones, especialment adolescents i amb agressors també menors d’edats».

Per això, Escola creu «fonamental» incidir en l’ensenyament secundari per a formar en valors la joventut i ha decidit engegar estos tallers, els quals s’inclouen dins de la campanya «Activisme feminista-Unim-nos per la igualtat» en commemoració de la commemoració del 8 de març que s’apropa.

Enguany, el col·lectiu reivindica el dia de les dones trebalaldores amb el lema «8M: Activisme feminista», amb el qual pretén «reconéixer la lluita de totes les activistes feministes, així com posar èmfasis en el fet que cal unir-se per a avançar en la construcció d’una societat lliure de masclisme i discriminació per raó de gènere».

A més dels tallers, Escola Valenciana insta les institucions a incloure l’educació sexual afectiva en els projectes pedagògics de centre, perquè «la coeducació també és la promoció d’una sexualitat lliure, consentida i basada en el respecte mut», argumenta.

Pel que fa a l’àmbit social en general i per a tot tipus de públic, Escola impulsa un debat en línia amb dos expertes en els quals es tractaran els diferents tipus de violència masclista, quines variacions s’han produït i quines noves formes d’agressions han sorgit i per què. La xarrada es desenvoluparà dins de l’oferta de «Tàndems enlínia» que Escola brinda en les seues xarxes —Twitch, Youtube i Facebook— el pròxim 4 de març a les 19.00 hores

Escola Valenciana es considera una entitat feminista, que promou els valors igualitaris al sí de l’organització i a la societat en general. Com a entitat vinculada al món educatiu proposa, defensai difon la coeducació. Amb motiu del 8M el col·lectiu també ha preparat un manifest que ja es pot llegir i signar al seu web.