La Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat ha obert el termini d’inscripció per al curs «Literatura i Educació des del Foment Lector», que tindrà lloc els dimecres del 3 de març al 28 d’abril de 19 a 20 h a través de la web www.alcoiacomtatpelvalencia.org.

Les inscripcions es podran fer en la pàgina del CEFIRE d'Alcoi, que certificarà l’activitat amb 10 hores de formació. Totes les xarrades seran en format entrevista. S’hi presentarà a l’autor o autora, s’oferirà una visió panoràmica de la seua obra i es presentarà la seua novetat literària.

El programa començarà el 3 de març amb la conferència «Panorama de la literatura infantil i juvenil», a càrrec de Vicent Vidal, professor de Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant. El dimecres següent es presentarà la reedició d’El savi rei boig, d’Empar de Lanuza. Així mateix, Francesc Gisbert, president de la Coordinadora, participarà en el curs el 17 de març, on parlarà de la seua última novel·la, El jove Enric Valor.

També al març els assistents podran gaudir d’una taula redona sobre literatura infantil i juvenil a partir del llibre col·lectiu Maruc i el fantàstic món de les llibreries, que tindrà lloc el 24 de març, i de la presentació de les novel·les La música del diable i Dones sense nom, de Silvestre Vilaplana, que serà el 31 de març.

Homenatge a Isabel-Clara Simó

Per a finalitzar, a l’abril hi haurà tres sessions: un homenatge a Isabel-Clara Simó amb Gonçal López-Pampló, Jordi Tormo, Esther Vizcarra i Àngels Francés (14 d’abril); una ponència sobre tertúlies dialògiques a càrrec de Lluís Miralles i Óscar Soler, docents de primària (21 d’abril), i la presentació de les últimes adaptacions infantils de les rondalles d’Enric Valor que ha fet l’escriptor Jordi Raül Verdú (28 d’abril).