L’Oceanográfic i l’Associació Ambiens s’han unit per a oferir el primer curs sobre cavallets marins en la llarga història de formació amb la qual conta l’aquari. És de dues jornades, el proper dissabte 27 de març i el diumenge 28, i té la particularitat que combina les classes presencials amb altres a través d’internet.

Es tracta d’un curs de característiques similars als sis cursos que es realitzen en l’Oceanogràfic amb la particularitat que en este cas els participants poden col·laborar a més en un projecte de conservació in situ —Projecte Seahorse— fent el seguiment de presència/absència d’espècies de cavallets en l’entorn marí valencià.

Este curs va dirigit a qualsevol persona interessada en el món de la biologia i la conservació marina amb una oferta especial per a estudiants i comptarà amb ponents especialitzats i experts a nivell internacional amb molta experiència en el camp, tant pel seu coneixement com pel tracte i cura d’hipocamps.

D’esta manera es podrà ampliar, conéixer i entendre molt més els coneixements de biologia marina. Igualment s’estudiaran conceptes sobre la biologia d’estos animals, s’aprendran tècniques de fotografia submarina, coneixeran projectes i experiències de conservació.

Els participants podran visitar la zona tècnica i de reproducció de l’Oceanogràfic, on hi ha tècnics especialitzat.

Conveni de col·laboració

La Fundació Oceanogràfic ha signat un conveni de col·laboració amb l’ONG Asociación Ambiens, per a la realització de projectes de conservació, conscienciació, sensibilització i investigació, pel qual es formula una declaració de principis que fonamenta l’esperit de cooperació.

Inicialment este conveni servirà per a donar suport al Projecte Seahorse amb el qual es busca la difusió i conscienciació entorn del desconeixement actual de l’estat de conservació dels cavallets marins en la Comunitat Valenciana i, finalment, la reproducció i introducció d’aquests signátidos.

L’Associació Ambiens espera aconseguir fons suficients a través d’una operació de «crowdfounding» per a dur a terme el projecte, que compta inicialment amb la col·laboració d’entitats com Mola Mola i Asociación Hipocampus.