La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha organitzat el #SeminariEntreLínies, un cicle de formació en línia emmarcat dins de la campanya «Clubs de lectura. Entre línies». Totes les sessions es desenvoluparan a les 11 h, excepte la primera, que serà a les 12 h, en directe i de forma simultània al canal de YouTube i a la pàgina de Facebook de l’entitat.

Les conferències són gratuïtes i estan adreçades tant als clubs de lectura com a docents, famílies, gestors culturals i personal de biblioteques i llibreries. Aquestes tindran lloc entre març i maig de 2021 i la primera serà el 17 de març amb Gemma Lluch, catedràtica de la Universitat de València, qui ens parlarà de la necessitat de llegir sobre lectura. A aquesta la seguirà, el 31 de març, Joan Portell, doctor en Didàctica de la llengua i la literatura, que hi impartirà una sessió sobre clubs de lectura als instituts.

A l’abril, participaran en el seminari Marta Roig, secretària del CLIJCAT; Anna Ballester, membre del Consell Assessor de la Fundació Bromera, i Cristina Novoa, que va coordinar durant més de deu anys l’Assessoria de Biblioteques Escolars de la Xunta de Galícia. Parlaran de clubs de lectura fora dels centres educatius, de literatura escrita per dones i de com treballar les lectures als clubs, respectivament.

Per últim, al maig, Josep Antoni Fluixà, membre del Consell Assessor de la Fundació Bromera, farà propostes per a treballar el teatre i la poesia infantil i juvenil als clubs, mentre que Ester F. Matalí, responsable de comunicació de la Institució de les Lletres Catalanes, centrarà la seua ponència en els clubs virtuals, i Paula Jarrin, llibretera especialitzada en literatura infantil i juvenil, en com muntar un club en família.

El programa es pot descarregar en la pàgina web www.clubdelecturaenvalencia.org, on hi ha tota la informació de la campanya «Clubs de lectura. Entre línies», així com un conjunt de recursos digitals per als clubs de lectura.