L’espectacular tortuga de 100 quilos de pes que al juny de l’any passat van retornar a la mar la Fundació Oceanogràfic i la Fundació Azul Marino va arribar en poc més de dos mesos a les costes de Grècia i ara ha emprés el que sembla ser un retorn al punt de partida utilitzant la mateixa ruta a través de l’estret de Messina.

Colomera havia sigut curada en l’ARCA de la Mar de l’Oceanogràfic després de la intervenció de la Xarxa de Varamientos, integrada per la Generalitat Valenciana, la Universitat de València i la Fundació Oceanogràfic.

Després d’un temps rebent cures, l’animal va entrar a la mar de nou a la platja del Bellver d’Oropesa el 25 de juny i, després de depassar les Illes Columbretes, va continuar el seu trajecte cap a l’arxipelad de les Balears.

Allí, va recórrer les costes de Palma, i segons les dades del satèl·lit que té instal·lat a la closca —per a poder seguir la seua evolució i moviments—, a mitjans mes de juliol es trobava en l’estret de Sicília, entre les costes de Tunísia i la regió italiana.

Segons les dades, d’ahí, la seua ruta va continuar cap a Grècia, concretament cap al Golf de Ciparisia, en la costa occidental de la península del Peloponès, prop de la Mar Jònica, on ha romàs fins que ha començat a canviar d’hàbit i de rumb en dirigir-se cap a l’Estret de Messina, en la punta de la bota d’Itàlia i altra vegada a l’Illa de Sicília, en primer lloc, per a després dirigir-se cap a l’Estret de Sicília.

L’última localització, gràcies a l’emissor de senyal de satèl·lit que porta damunt d’ella, la situa ara prop de l’Illa de Malta.