Elsector dels videojocs mou més de 1.300 milions anualment, més que el cinema i la música junts. Ja són la primera opció audiovisual a Espanya gràcies als 16,8 milions de persones que posen els seus polzes a funcionar. No obstant això, només un 1,4% de les dones participen desenvolupant i treballant en este sector en auge, malgrat ser gamers entusiastes, segons les dades.

Per això, la segona edició d’«UP Steam», impulsada pel Consell Social de la Universitat Politècnica de València (UPV) pretén acostar també a les xiquetes a l’univers dels videojocs, i del desenvolupament d’apps.

Esta va ser una de les principals conclusions que es va abordar durant l’acte de presentació de l’actual edició, retransmés en un streaming que van seguir simultàniament més de 500 participants entre docents i alumnat, i on es va animar a les joves a formar part de les pròximes generacions de dissenyadores, desenvolupadores i programadores de videojocs, ja que no és un món només de xics.

Rècord de participació

En esta convocatòria «Up Steam» ha batut expectatives i rècord quant al nombre de centres participants i a l’alumnat que ha acabat sumant-se. En total, participaran 90 col·legis i instituts amb 1.272 estudiants formaran part de 212 equips, que tindran l’oportunitat de conéixer les carreres amb major eixida laboral en el futur.

En l’esdeveniment de presentació van intervindre el rector de la UPV, Francisco Mora; la presidenta del Consell Social, Mónica Bragado; la presidenta de les Comissió de Relacions amb la societat, Eva Turanzo; i Raquel Ibañez, CEO Escola de Ciència, entitat encarregada de gestionar la competició de Up Steam.

Cal assenyalar, que s’han planificat sis webinars per a aprendre a programar videojocs i crear apps.