Entre el 6 i el 9 d’abril torna l’Escola de Pasqua de l’Oceanogràfic per a convertir-se en un autèntic campament per la conservació dels taurons. Durant els quatre dies d’activitats, els participants aprendran de manera divertida aspectes relacionats amb la biologia, i amenaces i cures de la mà d’educadors i dels professionals que treballen dia a dia amb els esquals.

Distribuïts en grups de 10, els escolars estaran identificats per xapes de cada espècie i tindran que afrontar reptes per a «salvar» els taurons que estan en perill.

Durant les jornades s’aplicarà el protocol de seguretat sanitària que ja es va seguir en la passada Escola d’Estiu. Poden inscriure’s xiquets i xiquetes a partir dels 5 anys. Els horaris són el dimarts i dimecres de 9:00 a 17:00 h; dijous de 9:00 a 21:45 i divendres de 9:00 a 15:00, ja que l’escola acaba després del menjar en l’Oceanogràfic. Hi ha, a més, un servei matiner entre les 8:30 i les 9:00 h.

La vesprada-nit del dijous es realitzarà «Yincatibu», una activitat relacionada amb la conservació de la vida marina, per totes les instal·lacions del Oceanogràfic, que ja estaran tancades.

Investigant taurons: Quadern de camp.

Diari d’investigació o quadern de camp, elaborat pel departament d’Educació per a cada participant, per anotar les observacions diàries.

El gran repte.

Cada dia hi haurà un repte que esbrinar en grup, però en el «gran repte», s’ajudarà a un tauró que està en perill, al qual s’haurà de salvar en 60 minuts amb proves i pistes.

«Memory».

Un memory gegant servirà per a refrescar els aprenentatges sobre la vida, costums i amenaces dels taurons.

Cinema 4D.

Els participants gaudiran d’una pel·lícula infantil en 4D amb efectes de vent, pluja...

3,2,1….Immersió!

A través de preguntes mitjançant una tauleta o fitxes, es treballaran continguts sobre biologia i conservació dels animals, en un taller adaptat a cada edat. Els punts aconseguits en esta prova serviran per a netejar i protegir el medi marí enfront de la contaminació humana i altres agents.

Xarrades.

Els i les escolars podran xarrar amb els aquaristes de taurons, entrenadors de dofins, lleons i pingüins per a descobrir la labor de l’entrenador i cuidador i anotar les observacions en el seu quadern de camp.

«Yincatibu».

La nit del dijous, els xiquets i xiquetes de l’Escola de Pasqua es convertiran en autèntics detectius en una gran «yincana» educativa i de conservació. En cada instal·lació de l’Oceanogràfic hi haurà una amenaça per als oceans que hauran de trobar.

Una vegada es descobrisquen totes les amenaces, la faena dels escolars serà eliminar-les perquè els taurons puguen viure en pau i la seua conservació estiga garantida.

Esta activitat es realitza de manera que els participants a l’Escola de Pasqua, taurons i resta d’animals de la col·lecció biològica de l’Oceanogràfic compartixen la totalitat de la instal·lació, tancada al públic en eixe moment.