La Regidoria de Cultura i AVIVA-Elx de l’Ajuntament d’Elx ha impulsat un any més els Premis Literaris Ciutat d’Elx, als quals es poden presentar obres originals i inèdites que estiguen escrites en valencià i no hagen estat guardonades en cap altre certamen.

Dins d’aquest certamen literari, hi ha dues modalitats: el Premi de Poesia «Festa d’Elx», dotat amb 4.000 euros, i el Premi de Narrativa «Antoni Bru», amb 8.000 euros. Les obres guardonades seran publicades per l’editorial Bromera en les col·leccions «Bromera poesia» i «L’Eclèctica», respectivament.

En la de poesia, l’extensió ha d’oscil·lar entre els 500 i els 1.500 versos, mentre que en la de narrativa hi ha un mínim de 150 fulls i un màxim de 200. A més, en aquesta última s’exigeix que els textos estiguen escrits amb tipografia Arial, cos 12, interlineat senzill, 3 cm de marge per cada costat, sense imatges ni il·lustracions i amb pàgines numerades.

Els autors i autores que opten als premis hauran de presentar les seues obres abans del 18 de juny a les 14 h. A més, poden fer-ho de diverses maneres: per correu electrònic, correu postal o presencialment a les dependències d’AVIVA-Elx (plaça de Sant Joan, 6, 03203 Elx). Les bases completes del certamen es poden consultar al web del consistori.

La deliberació sobre els textos presentats i la votació final tindrà lloc la segona quinzena del mes de setembre de 2021, i el lliurament dels premis serà el 9 d’octubre de 2021. L’any passat els guanyadors van ser Jordi Colonques, amb la novel·la Llibre de morts, i Jesús Giron Araque, amb el poemari El so de la flauta de jade.