En els últims dies s’han dut a terme a Castelló i Moraira la solta de tortugues procedents de l’ARCA de la Mar de la Fundació Oceanogràfic, dins d’actes en tots dos casos de conscienciació i divulgació sobre els problemes amb els quals es troba aquesta espècie al Mediterrani.

Una vintena d’alumnes de Veterinària i Fisioteràpia del CEU Cardenal Herrera va assistir el passat dissabte a la solta de la tortuga a la platja El Serradal de Castelló. L’animal va ser batejat amb el nom d’Esperanza. A l’acte van assistir, a més, el degà de Veterinària, Joaquín Sopena, i la vicerectora d’Alumnat, María José González, els qui també van participar en la neteja de la platja prèvia. Esperanza ha tingut fins ara una especial aventura, ja que es tracta d’un dels quelonis que van nàixer del niu, aparegut en esta platja l’any 2019, que va ser ingressada en la mar i posteriorment capturada accidentalment per un vaixell de pesca. Gràcies als pescadors va poder tornar a l’ARCA de la Mar, recuperar-se i el dissabte passat tornar a la mar.

Conxeta torna a sa casa

D’altra banda, amb motiu de la celebració del Dia mundial de la Biodiversitat Marina i impulsat per l’Ajuntament de Teulada i l’Auditori Teulada Moraira, la Fundació Oceanografic va dur a terme una altra solta el dilluns a la platja l’Ampolla a la qual va assistir l’alcalde, Raul Llobell, diversos regidors i alumnes del col·legi Cap d’Or de Moraira. La tortuga va tornar a la mar amb el nom de Conxeta. Des de la Fundació del Auditori Teulada Moraira i l’Ajuntament de Teulada es realitzen tallers i xarrades de conscienciació obre ecologia i sostenibilitat.