L’Oceanogràfic de València fa un pas més en la seua relació amb els integrants del Club de Socis i crea «Amics de l’Oceanogràfic», el nou abonament amb dues modalitats (Explora i Investiga), nous beneficis i majors descomptes en activitats, així com la col·laboració amb la Fundació Oceanogràfic i la seua labor d’investigació i divulgació.

«Amics de l’Oceanogràfic», que es podrà usar des del telèfon mòbil, es va obrir al públic en general el 9 de maig, i servirà fins al 31 de desembre de 2021, si bé, a causa del tancament perimetral de València, tots els que van traure l’abonament entre l’1 i el 31 de gener de 2021, el tindran vigent fins al 31 de gener de 2022.

Explora, a més, permet un accés il·limitat a l’Oceanogràfic durant el període de vigència del tiquet, consignes gratuïtes en el centre, segons disponibilitat, assistir a les soltes de tortugues que s’organitzen en exclusiva per als «Amics de l’Oceanogràfic» i l’assistència gratuïta a xarrades i conferències de l’aquari. Té un preu de 85 euros més un euro (tarifa adult) o 65 euros més un euro (tarifa familiar i reduïda), amb l’anim de fer una aportació als projectes d’investigació de la Fundació. L’abonament Investiga, d’altra banda, ofereix tots els beneficis i descomptes corresponents a la passada Explora i, a més, seran clients «or» del restaurant Submarí, pàrquing gratuït en cadascuna de les visites que facen al Oceanogràfic, poder gaudir d’un altre costat de l’aquari, prèvia reserva, i un peluix d’un animal mediterrani.

Esta modalitat també permet aportar ajudes a les investigacions amb preus de 135 euros més un euro (tarifa adult) i 115 euros més un euro (tarifa familiar i reduïda).

Finalment, qualsevol «amic» de l’aquari disposarà cada any de dues entrades de dia amb un 50 % de descompte per unitat familiar. A més, tindran un descompte del 25 % en la compra d’entrada de dia amb tres acompanyants en parcs d’atraccions que es poden consultar a la pàgina web de l’Oceanogràfic.