50%DTO ANUAL BLACK FRIDAY Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La novena MICE engega la maquinària per a una edició semipresencial

Se celebrarà del 15 al 23 d’octubre i en esta ocasió el país homenatjat és l’Argentina i el director Daniel Monzón, el padrí

Voro Huertas i Rosa Cañada, en l’acte del passat divendres. levante-emv

La MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu) ha engegat la maquinària educativa de la seua novena edició, que es celebrarà de forma semipresencial del 15 al 23 d’octubre. El divendres passat, un esdeveniment ple de música, cinema, il·lustració, cultura i educació va obrir l’esperada edició, que estará centrada especialment en l’audiovisual d’Argentina.

A l’acte de l’edifici Rialto van assistir representants del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, el Cefire, l’STEPV i la Universitat de València, entre altres, per tal d’acompanyar l’eixida de la nova edició. Abel Guarinós, director de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), va destacar «com d’important és la MICE per a nosaltres». Estes paraules reflexen el compromís mostrat per l’IVC amb el festiva que, any rere any, fa possible seguir amb la responsabilitat de promoure l’educació audiovisual, apunten des de l’organització.

La presentació conduïda per l’actriu i cantant Nina Baifer va comptar amb les actuacions de Bosco Puig, que posà notes de música i va interpretar Moon River (Henry Mancini), Your Song (Elton John) i el single propi de L’amour. A més, es presentà el cartell del festival, obra d’Enric Redó. Una composició farcida d’elements que fan referència al país sud-americà i a la C.Valenciana, com ara: el foc i la flama. També, es va projectar l’espot realitzat per Rubén Garcerán, autor del curt Re-animal, que forma part de la selecció oficial d’enguany i que alçà nombroses rialles entre el públic. La darrera presentació va ser el nou guardó del festival, obra de l’estudiant de la Universitat Politècnica de València, Rita Górriz.

Totes estes persones acomplixen la línia establida pel director, Voro Huertas ,que entén el festival «com una finestra de joves artistes, creadors, enginyers... perquè a casa tenim moltíssima qualitat que s’ha d’aprofitar i posar en vàlua». De la mateixa manera, la MICE «és el festival de tota la comunitat educativa i és possible pel treball, entre molts altres, dels professors i professores que encara tenen temps per somiar».

Enguany el festival compta amb el director Daniel Monzón com a padrí, qui destaca la «tasca encomiable» de la MICE en la creació de nous espectadors responsables.

Entre altres coses, en esta edició s’estrenarà el curtmetratge-documental Inside MICE.

Compartir el artículo

stats