Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Concurs Escolar de l’ONCE convida a treballar per la igualtat

«El camí que ens fa iguals» és el lema de la 38a edició, que romandrà oberta fins al febrer

Cartell de la 38a edició del Concurs Escolar de l’ONCE.

El Grup Social ONCE convida a estudiants, famílies i docents de tots els centres educatius a treballar per la inclusió i la igualtat dins del seu entorn més pròxim en els àmbits de l'oci, l'educació, l'ocupació o l'accessibilitat universal. Amb el lema «El camí que ens fa iguals» s'inicia la 38 edició del tradicional concurs escolar que busca sensibilitzar, en esta ocasió amb la nova llei educativa, la Lomloe, com a base.

Poden participar tots els escolars dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional. Cada aula podrà presentar un treball, que haurà de ser realitzat per tot el grup. A més, com a novetat, s'ha creat una categoria per a impulsar la participació de les ampa, que han de presentar un projecte que promoga la inclusió en el centre escolar i que incloga a tot l'alumnat.

En primer lloc, les classes de Primària i Educació Especial hauran de treballar en un cartell que presente unes normes per a fomentar la inclusió i igualtat. En el cas de l’alumnat de Secundària, Batxillerat i FP és dedicaran a fer una peça audiovisual de 60 segons com a màxim.

Els directors, professors i les AMPA de tots els centres educatius que desitgen participar en el concurs i accedir als materials educatius, podran fer-lo a través de la pròpia web o per via telefònica en el número gratuït 900 808 111, sent la data límit de recepció de participacions el 4 de febrer de 2021. A més, docents i famílies poden sumar-se a la nova comunitat del Concurs ONCE en Telegram, on es compartiran recursos i experiències.

El jurat valorarà de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat així com aquells projectes que transcendisquen els límits de l'aula i busquen involucrar a altres persones del seu entorn (companys d'altres aules, veïns, famílies, administració...).

Les comunitats educatives conten, a més, . Aquest material ha sigut elaborat per especialistes de la Càtedra Obra Social La Caixa d'Inclusió Social i Habilitats no Cognitives de la Universitat de Múrcia, amb la col·laboració d'Antonio Márquez Ordóñez, mestre de Pedagogia Inclusiva.

Compartir el artículo

stats