Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Oliva celebrarà la Poefesta el dissabte 16 d’octubre

La nova edició comptarà amb poetes com Marc Granell, Gioconda Belli o Luis García Montero

Marc Granell participarà enguany. | MAQUE FALGÁS

La Poefesta celebra els dèsset anys de trajectòria, el dissabte 16 d’octubre a les 20 hores, al Centre Polivalent d’Oliva, amb una nova edició d’aquest festival de poesia que s’ha convertit en una de les cites de referència en l’àmbit de les lletres i que, un any més, ofereix un complet programa en què participaran poetes de prestigi.

El reconegut traductor i poeta valencià Marc Granell; el poeta i assagista Luis García Montero; la narradora Teresa Colom; l’escriptor Bernardo Atxaga i la novel·lista nicaragüenca Gioconda Belli són alguns dels artistes que participaran en la nova edició de l’esdeveniment, organitzat per la poetessa Àngels Gregori en col·laboració amb l’Ajuntament d’Oliva. El programa es pot consultar en www.poefesta.com.

Com sempre, la Poefesteta arribarà als centres educatius, enguany de la mà del contacontes i poeta visual Carles Cano, que durant tot el mes convidarà els xiquets a gaudir de la poesia. I, com és habitual, els versos inundaran no només les aules de les escoles, sinó també els aparadors de les botigues.

Com bé recorda l’organització del festival, «aquesta serà també la primera edició sense Francisco Brines, que amb tanta il·lusió havia viscut cada any la Poefesta; ell, que va descriure com ningú l’emoció pel nostre paisatge i ens va ensenyar que la poesia era també una forma d’estendre la mà a l’altre».

Enguany la Poefesta tindrà aforament limitat i s’hi podrà reservar entrada. Com cada any, es podrà seguir en directe per Telesafor. Així mateix, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva ha preparat aquesta edició amb totes les mesures de seguretat que requereix la situació sanitària actual.

Ja són prop de 200 autors i autores els qui han participat al llarg d’aquests quinze anys en el festival, com ara Francisco Brines, Kirmen Uribe, Luis García Montero, Mireia Calafell, Ponç Pons, Benjamín Prado, Manuel Forcano, Yolanda Castaño, Jaume Sisa i Dolors Miquel.

Compartir el artículo

stats