Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els murals de «Dones de ciència» poden visitar-se amb autobús

Els murals del projecte de la UPV i Las Naves es poden visitar amb les línies d’autobús de l’EMT

Un dels autobusos de València, serigrafiats. | LEVANTE-EMV

La Universitat Politècnica de València (UPV) i el centre d’innovació Las Naves, amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació, presenten una nova vessant del projecte «Dones de Ciència» en col·laboració amb l’EMT de València. La iniciativa busca que es puga conèixer a les dones científiques d’una manera sostenible a través de l’autobús i aprofitant els murals ja existents, molts d’ells en murs de centres educatius, els primers dels quals van començar a pintar-se fa un parell d’anys.

La ruta compta amb 24 murals que trenquen barreres en l’àmbit de la investigació i on es veu a científiques com Margarita Salas o Hipàtia d’alexandria. Per exemple, amb la línia 99 es podran vore els murals de Jane Goodall, Oliver, Vandana, Shiva Ada, Lovelace i María Blasco entre altres.

L’objectiu d’esta nova iniciativa és, per una banda, crear una unió entre ciència, gènere, art i noves tecnologies que ajuden a la idea de donar visibilitat i homenatjar a les grans científiques a nivell nacional i internacional.

A més, d’altra banda, denuncia la desigualtat de gènere en quant a les dificultats per arribar a ser científiques, es a dir, crear vocació,estudiar la carrera, desenvolupar-la, condicions laborals... En definitiva, les pròpies dificultats de la ciència sumades a la condició de ser dona que encara hui sotmet a moltes sota un sostre de cristall.

Per este motiu, la iniciativa ja va ser premiada al millor projecte de divulgació en l’any 2019 per la Xarxa Nacional d’Unitats de Cultura Científica i de la Innovació. Es pot trobar més informació de les científiques a la web www.donesdeciencia.upv.es.

Compartir el artículo

stats