Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Setze centres d’FP s’alien en una marató de recollida de cabell

Alumnat i professorat d’Imatge personal tallaran el monyo el pròxim dimarts, en una campanya solidària per a ajudar pacients oncològiques

Setze centres d’FP s’alien en una marató de recollida de cabell

Amb la commemoració del mes contra el càncer de mama iniciat a l’octubre, naix la primera Jornada solidària de donació i recollida de cabell organitzada per 16 centres d’FP de la Comunitat Valenciana, prevista per al pròxim dimarts.

Es tracta de la unió dels estudis d’Imatge personal d’estos centres de diferents municipis, on qualsevol persona podrà anar, tallar-se el cabell i donar-lo, a més de portar també tèxtils o perruques que es destinaran a dones que reben quimioteràpia —moltes de les quals perdran el seu cabell natural pel tractament— i ho necessiten. Així, el pròxim dimarts, 19 d'octubre, qualsevol persona podrà acostar-se al seu centre més proper per a col·laborar. La jornada durarà tot el dia, de 8:30 a 20:30 hores, per a facilitar que tot el món que vulga col·laborar, puga fer-ho.

Serà l’alumnat dels diferents graus qui farà i adaptarà les perruques i mocadors que les dones beneficiàries podran sol·licitar a través del correu electrònic bancopelucas.cv@gmail.com.

Pilar García, professora de l’IES Cabanyal de València —un dels participants en esta jornada— explica que l’alumnat utilitzarà les donacions de monyo «per l’elaboració de postissos, perruques i accessoris tèxtils per a persones sense recursos que ho necessiten per estar sotmeses a tractaments oncològics».

Als centres participants es «podran portar perruques velles per adaptar-les per a altres dones», tal com assegura la professora, a més de tallar-se el monyo. De la mateixa manera la gent podrà donar tèxtils per a fer mocadors per al cap. La idea és que els centres d’FP i instituts creen un «banc de perruques, postissos, pròtesis i accessoris capil·lars», en paraules de García.

Bona acollida

La proposta va nàixer d’un curs «del Cefire que es va realitzar l’any passat sobre Cures estètiques en tractaments oncològics» , segons Pilar García. En eixe moment, ella i la seua companya Rocío Pérez, professora de l’IES La Vereda de la Pobla de Vallbona, ho van proposar a altres docents i, amb el seu suport, van contactar amb la Direcció General d’FP de la Conselleria d’Educació, que va donar llum verda a la iniciativa. La idea ha tingut tan bona acollida per part de l’Administració, que ja s’està organitzant una segona jornada solidària per a febrer, avança la docent.

La resposta dels centres participants també ha estat a l’altura. Per exemple, a l’institut de Pilar García «ha sigut tan bona que tant professors com alumnat oferixen la seua ajuda». Això sí, a falta d’uns dies per a la jornada, els organitzadors i participants apunten que «la resposta real no es vorà fins al 19 d’octubre», tot i que no dubten que la ciutadania mostrarà la seua solidaritat.

Esta setmana, els centres començaran a fer difusió de la iniciativa i distribuir cartells pels «barris, centres de salut, associacions que es troben prop als centres participants», afirma Pilar García. L’objectiu és que les persones que no puguen permetre’s una perruca tinguen el mateix dret a portar-ne una, afegix la docent.

L’IES La Vareda, en la Pobla de Vallbona; l’IES La Torreta, en Elda i l’IES Francesc Tàrrega, en Vila-real, són els coordinadors d’esta campanya solidària en la que participen instituts de tota la Comunitat Valenciana, i que esperen repetir prompte.

Compartir el artículo

stats