Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tornen amb novetats els cursos sobre animals de l’Oceanogràfic

Les formacions de cavallets de mar, taurons o mamífers, entre altres espècies, s’iniciaran al novembre amb sessions teòriques-pràctiques d’experts de la biologia, la conservació i la veterinària

Tornen amb novetats els cursos sobre animals de l’Oceanogràfic |

A principis de novembre començaran de nou els cursos universitaris de l’Oceanogràfic que tant d’èxit han tingut en anys passats. Esta edició comptarà amb una part teòrica, amb xarrades d’experts i, com és habitual, altra pràctica on l’estudiantat inscrit podrà interactuar amb alguns dels animals.

Tornen amb novetats els cursos sobre animals de l’Oceanogràfic |

Per este motiu, es tracta d’un curs idoni pels amants dels animals que vulguen aprofundir en els seus coneixements sobre biologia i conservació, a més de saber com es mantenen els essers vius que habiten l’Oceanogràfic. Les formacions estaran impartides per biòlegs, cuidadors, veterinaris i investigadors, amb l'objectiu principal d'aportar no sols coneixement sinó la pròpia experiència dels professionals.

Tornen amb novetats els cursos sobre animals de l’Oceanogràfic | FOTOS LEVANTE-EMV

L’ampla oferta de cursos d’este any, després de l’èxit d’anys anteriors, compta amb: el maneig i manteniment de taurons; aquariologia marina i corals; maneig, manteniment i conservació d’ocells aquàtics i marins; maneig i manteniment de meduses; biologia i conservació de cavalls marins; maneig i manteniment de mamífers marins i biologia, recuperació i conservació de tortugues marines.

Tornen amb novetats els cursos sobre animals de l’Oceanogràfic

A més de continuar amb les matèries sobre ocells, tortugues marines, taurons, mamífers marins i meduses, aquariologia i corals; per segon any consecutiu es torna a oferir el curs de cavallets marins.

Per altra banda, l’Oceanogràfic no s’oblida de la covid-19 i, com és habitual enguany, el curs estarà previst amb totes les mesures sanitàries necessàries.

Oferta dinàmica

Els cursos estan estructurats d'una manera similar, emprant una metodologia dinàmica i participativa. Per això, es realitzen diverses xarrades en una sala habilitada per als cursos i una sèrie d'eixides per les instal·lacions de l’Oceanogràfic, on els professionals del parc ensenyen diferents aspectes biològics dels animals.

També s'aborden altres temes interessants com la medicina veterinària en animals marins i els projectes de conservació i investigació que es desenvolupen actualment. Conéixer de primera mà estos projectes, acosta a l'alumnat a una idea real de la problemàtica ambiental i les seues grans amenaces. D’ esta manera, poden proposar accions que beneficien al medi aquàtic.

D’altra banda, tots els cursos tenen un component educatiu, ja que també es realitzen diferents activitats amb la comunitat escolar. Així, es mostren diferents estratègies educatives per a acostar el tema de la conservació a les persones que visiten l’Oceanogràfic.

Torna el curs de taurons

El pròxim dia 8 de novembre donarà inici el curs que es centra en els taurons i que es prolongarà durant cinc dies amb una duració de 20 hores que es distribuïxen de dimarts a divendres de 15:30 a 19:30 hores.

En esta ocasió, l'alumnat podrà aprendre des d'aspectes bàsics com l'anatomia i l'evolució dels taurons, fins a característiques més complexes com el manteniment d'un tauró al medi controlat o alguns aspectes veterinaris a tindre en compte.

Esta edició del curs de Maneig i Manteniment de Taurons comptarà amb una sorpresa especial, ja que es projectarà el nou documental de la periodista i divulgadora marina, Laura Madrueño a l'Auditori Mar Roig.

Per a més informació sobre esta oferta formativa i com inscriure’s a les diferents opcions es pot visitar la web de l’Oceanogràfic.

Compartir el artículo

stats