Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

València acull una nova edició de la Plaça del Llibre

La fira oferirà als lectors i lectores les últimes novetats literàries en la nostra llengua

Activitat d’una edició anterior de la Plaça del Llibre. | M.Á.M.

La plaça de l’Ajuntament de València es convertirà de nou en aparador de la literatura en valencià durant la novena edició de la Plaça del Llibre, que comença el 27 d’octubre i acaba l’1 de novembre. Prop de 60 entitats culturals es reuniran a la capital valenciana en un esdeveniment literari que abasta tot tipus de públics, des d’activitats organitzades per a centres educatius i professorat, passant per activitats familiars com contacontes o espectacles infantils i fins a tota mena de presentacions, taules redones, tertúlies o concerts per a públic juvenil i adult.

Entre les prop de 70 activitats previstes, hi haurà, com és habitual, oferta per a centres escolars. Aquestes tindran lloc el 27, 28 i 29 d’octubre, de 10 a 13 hores, i inclouen el recital de textos poètics «Estellés de mà en mà» amb Francesc Anyó i Enric Giralt; l’espectacle de dansa InCom, sobre les xarxes socials i la sobresaturació tecnològica, i la representació de l’obra @Rita_Trobador, on Joan Nave ens planteja un joc literari que reflecteix en el passat la posició feminista de la nostra era mitjançant tres dones.

La programació inclou també el lliurament dels Premis Plaça, que tindrà lloc durant la inauguració de la fira. Aquests guardons són un reconeixement a la promoció del llibre i la literatura en l’àmbit de la creació individual i en el de la difusió de les obres escrites en valencià. Enguany els guardonats són l’escriptora mallorquina Antònia Vicens; l’editor del Grup Bromera, Josep Gregori, i la Federació Coordinadora de Muixerangues.

Per quart any consecutiu, la Fundació FULL i EMT València han convocat el concurs de microrelats «#EMTalaPlaça21». Per a participar-hi, els interessats han de compartir en Twitter un microrelat original i escrit en valencià amb l’etiqueta #EMTalaPlaça21 que continue el següent fragment de l’obra Noruega, de Rafa Lahuerta: «Veig des de l’habitació el trànsit dens i inútil de l’avinguda del Cid...».

Compartir el artículo

stats