Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L’IES Jaume II El Just de la Valldigna rep al pensador Carlos Taibo

L’autor de llibres sobre el decreixement va oferir una xarrada i va respondre les preguntes de l’alumnat

El docent A. Zaragozá, Carlos Taibo i la directora A. Bellver. | LEVANTE-EMV

L’IES Jaume II El Just de Tavernes de la Valldigna té una política cultural i pedagògica que aposta per una àmplia varietat d’activitats per a l’alumnat en el mateix centre, entenent, a la vegada, que les portes sempre estan obertes a la ciutadania. Este curs van decidir apostar com a primer acte multitudinari per una conferència sobre «Per què el decreixement?», a càrrec de Carlos Taibo, autor de nombroses obres sobre decreixement, capitalisme o transició ecològica, sent la més recent Iberia vaciada: despoblación, decrecimiento, colapso.

Des del centre apunten que la perspectiva decrecentista denuncia les agressions capitalistes; proposa reduir els nivells de producció i de consum de béns perquè es pot viure millor amb menys, sobretot si ens preocupa el planeta i les pròximes generacions.

Taibo va explicar al saló d’actes del centre que, possiblement, moltes persones defensen el decreixement sense saber-ho: «quin model de vida és més desitjable i humà? És necessari produir i consumir sense fi? Entenem que els recursos del planeta són escassos i limitats? En què consistix la perspectiva decrecentista?»,va preguntar l’autor.

Acabada la conferència d’una hora, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, i 1r i 2n de Batxillerat va poder compartir inquietuds relacionades amb la dificultat de promoure un estil de vida contrari al que ordenen els poders i el capitalisme, expliquen des del centre. Així, la trobada va durar altres dues hores.

Compartir el artículo

stats