Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Fira Experimenta torna el 10 d’abril a la Ciutat de les Arts i les Ciències

La XVII edició de la Fira Experimenta, organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de València (UV), serà el 10 d’abril i torna a la seua ubicació actual. Així, el Museu de les Ciències de València acollirà una nova edició, després de celebrar-se l’any passat a Burjassot perquè el museu es va convertir en vacunòdrom.

El termini d’inscripció s’obri fins al 4 de febrer perquè l’alumnat d’ESO, Batxillerat i FP de grau mitjà presenten el seus projectes de Física, per grups d’un màxim de quatre i sent ells els protagonistes del seu aprenentatge.

Les propostes poden pertànyer a qualsevol àmbit o tema, però totes hauran de posar de manifest algun principi físic o la seua aplicació pràctica, i especialment la seua interrelació i la multidisciplinaritat. S’hi establixen dues modalitats de participació i concurs: demostracions i experiments de física, i projectes d’aplicacions tecnològiques.

Entre els projectes que es presenten a la fira es concediran cinc premis: quatre valorats amb 300 euros i el més votat pel públic, amb 200 euros. També s’atorgaran diferents mencions d’honor, a més de premis per als departaments del professorat que tutoritzen projectes guanyadors, consistents en materials per muntar experiències de física o tecnologia.

El bon funcionament dels experiments o prototips; la comprensió correcta per part dels grups concursants del seu propi treball; i la claredat de les explicacions són els aspectes més valorats pel jurat. En acabar la fira, se celebrarà el lliurament de premis i en una data posterior s’organitzarà una exposició dels projectes premiats.

Entre altres coses, l’organització preten incentivar el treball associat a projectes experimentals, per a adquirir familiaritat amb la realitat i es pose en joc la capacitat de discussió i relacionar allò que observa amb els principis de la ciència i les aplicacions tecnològiques

Compartir el artículo

stats