Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Kylu celebra el seu cinqué aniversari a l’Ocenogràfic amb el seu equip de cuidadors

El primer cetaci bebé que va nàixer en captivitat a Europa fa cinc anys, ja supera els tres metres i els 500 kg, i col·labora en les investigacions que permeten la conservació de l’espècie i augmenten el coneixement científic

Professionals que atenen a Kylu, amb la tarta d’aniversari. levante-emv

Kylu, el bebé beluga de l’Oceanogràfic de València complix hui cinc anys. El naixement de l’única beluga d’Europa al medi controlat ha sigut un autèntic miracle i una oportunitat per a la ciència i s’ha convertit en una peça clau per als projectes d’investigació de la Fundació Oceanogràfic.

El més menut de la família de belugues de l’Oceanogràfic contribuix en les línies d’investigació de la Fundació Oceanogràfic, que ajuden a la conservació de l’espècie. El treball dels cuidadors no es limita exclusivament a l’entrenament, a l’estimulació física i ambiental, sinó que ensenya als animals a col·laborar voluntàriament en revisions mèdiques, anàlisis i controls veterinaris.

Gràcies a esta labor, Kylu ha passat a formar part important de diverses línies d’investigació que s’han obert des de la Fundació Oceanogràfic,i que només es poden dur a terme amb estos mamífers gràcies a la proximitat i accessibilitat que el vincle amb els seus cuidadors brinda als investigadors.

Kylu celebra el seu cinqué aniversari a l’Ocenogràfic amb el seu equip de cuidadors

Gran intel·ligència

Com expliquen des de l’Oceanogràfic, és un animal meravellós i atractiu per als visitants i que encara conserva eixe color grisenc, menys fosc que quan va nàixer, tan característic de les cries. Es tracta d’un procés natural en les belugues, mitjançant el qual la seua pell es va tornant més i més blanca amb el pas dels anys. Podem observar-ho en Kairo, el seu pare, que, superant els 55 anys, és de color blanc intens íntegrament.

Kylu creix igual de ràpid que aprén. De fet, pesa 573 quilos i sobrepassa els tres metres de longitud. Només amb contemplar-ho en la zona de l’Àrtic ja es pot apreciar com el «xiquet» és quasi igual de gran que la seua mare, Yulka i el seu pare, Kairo, dels qui continua aprenent cada dia.

Kylu va nàixer amb 70 quilos i les dents li van apuntar fa dos anys, moment en el qual els seus cuidadors li van començar a oferir peix i, actualment, ingereix més de 20 quilos al dia. Les belugues utilitzen les seues dents per a atrapar preses i no mastegar, per la qual cosa les engulen senceres.

Compartir el artículo

stats