Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prop de 13.500 xiquetes i xiquets participen en "La marató al col·le"

Escolars de 45 centres formen part del projecte educatiu que es realizat al voltant de la cita esportiva

Dos escolars, en una activitat sobre el marató. | LEVANTE-EMV

La Marató València Trinidad Alfonso EDP és un esdeveniment que es viu en tota la ciutat i en els diferents col·lectius, més enllà dels corredors i corredores que gaudiran d’un nou repte a la ciutat del running. Així, el projecte educatiu, formatiu i esportiu de «La Marató al Col·le» arriba per sisé any consecutiu a les aules i patis de 45 col·legis de València i la seua província per a gaudir d’activitats relacionades amb la marató.

Durant les pròximes setmanes, elsxiquets i xiquetes participants gaudiran de concursos literaris i de dibuix, carreres, jocs en equip, un minimarató i manualitats amb les quals integraran, d’una manera multidisciplinària, el món de la carrera i l’esport a través dels professionals d’Educació Física i Educació Artística. Així, prop de 13.500 escolars de Primària viuen la marató també a classe, més enllà de l’assignatura d’Educació Física, a través de concursos i activitats relacionades amb les diferents matèries educatives.

Serà el professorat dels centres educatius, recolzat en els monitors de l’activitat i la pàgina web www.maratonalcole.com, els encarregats de dirigir als escolars en esta iniciativa, impulsada per la Fundación Trinidad Alfonso, principal col·laborador de la marató, amb col·laboració de la Fundació Mapfre. A més, enguany se suma Colevisa, amb tallers de menjar saludable en els centres educatius.

Els pilars fonamentals del projecte són la transmissió de valors i de la cultura de l’esforç, la millora de la qualitat educativa i la lluita contra el sedentarisme i l’obesitat, amb l’esport com a eina per a la promoció d’hàbits saludables, tant dins com fora de l’escola.

Compartir el artículo

stats