Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Museu de les Ciències llança una nova «Acció pel clima»

Col·legis i instituts poden inscriure’s al concurs fins el 17 de desembre i hauran de lliurar els projectes de l’alumnat abans del 14 de gener

El Consell de la Infància anima a la comunitat escolar a participar en el concurs. | LEVANTE-EMV

El Consell de la Infància de la Ciutat dels Arts i les Ciències —integrat per estudiants de Primària de diferents centres de València— anima a la comunitat escolar a participar en la nova edició del concurs «Acció pel Clima» organitzat pel museu, a la qual poden inscriure’s fins el 17 de desembre.

Enguany, l’alumnat de primer cicle de Primària ha de dissenyar un hort escolar i mostrar com el manté, mentre que per al segon cicle es planteja el disseny i construcció d’un element d’acord amb la premissa de les «tres R» (reduir, reutilitzar i reciclar). Els grups de cursos de tercer cicle de Primària centraran el seu projecte en l’aprofitament de l’aigua.

Per a 1r i 2n d’ESO i FP Bàsica, el desafiament consistirà a dissenyar una acció que implique la participació social —comneteja forestal o una jornada de divulgació ambiental—; i 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i FP han de muntar projecte STEM, basant-se en la programació, l’electrònica, la mecànica o la robòtica, i relacionat amb les energies renovables o la classificació eficient dels residus.

Enguany el Consell de la Infància forma part del jurat del concurs, organitzat amb la col·laboració de Global Omnium, Reciclamás, Kumótica i Planeta Huerto.

La final i lliurament de premis se celebrarà en el Museu de les Ciències el 25 de març de 2022; però la data de lliurament del projecte finalitzarà el 14 gener de 2022 i la comunicació dels finalistes serà el 25 de febrer.El Museu dels Ciències regalarà visites guiades als i les participants dels primers 20 col·legis inscrits i premiar així la seua aportació per a donar idees a favor del medi ambient.

Compartir el artículo

stats