Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L’educació centrarà el cinqué congrés de Drets Humans de la Fundació Mainel

Les inscripcions es poden realitzar fins demà en la web i les intervencions també seran «online»

L’educació centrarà el cinqué congrés de Drets Humans de la Fundació Mainel

La cinquena edició del Congrés Internacional sobre Drets Humans de la Fundació Mainel reunirà a València els dies 3 i 4 de febrer a un important grup d’experts per a debatre sobre la situació actual del dret a l’Educació, un dret en reculada en moltes parts del planeta degut a la pandèmia.

La trobada es realitzarà de manera presencial en la sala d’actes de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV) i també es podrà seguir en directe a través d’internet. Les inscripcions són gratuïtes però han de realitzar-se abans de demà, dijous 20 de gener, al web www.derechoshumanos.mainel.org, on també pot consultar-se el programa complet.

Segons expliquen des de la Fundació Mainel, l’esdeveniment «serà un espai per a reflexionar sobre el paper de la comunitat educativa i de la societat civil en la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 4, sobre la necessitat d’educar per a la ciutadania global, i també per a analitzar diferents models educatius que contribuïxen a una educació de qualitat».

L’activitat està subvencionada per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, per la qual cosa la inscripció no té cap cost per als assistents.

El congrés compta, a més amb la col·laboració de l’ICAV, el departament de Filosofia del Dret i Política de la Universitat de València, i l’Institut de Drets Humans, també de la Universitat, a més de l’agrupació Comunicadors per Europa.

Entre els ponents que participaran durant les dos jornades estan: Ignasi Grau, director general d’OIDEL; Inger Enkvist, exassessora del Ministeri d’Educació de Suècia; Federico Buyolo, director d’nnovació Cultural de la Fundació Ortega-Marañón; Sandra Boni, vicedirectora de l’Instituto Ingenio (CSIC-UPV); Fernando Flores, director de l’Instituto de Drets Humans-UV; Miguel Ángel Sancho, presidente de la Fundació Europea Societat i Educació; i Jordi Bosch, director del Col·legio Santiago Apóstol de València, entre altres ponents.

La Fundació Mainell treballa des de 1990 en cooperació al desenvolupament, educació, acció social i cultura, prenent com a marc la defensa dels Drets Humans. La població refugiada, la justícia climàtica o la lluita contra la discriminació són altres dels temes tractats en congressos d’anys anteriors.

Compartir el artículo

stats